Povrch je plný děr a nerovností. Luhačovická radnice proto provede její kompletní opravu.

Sportovce i turisty tato informace těší.

„Jsem ráda, že nemusím jezdit na silnici mezi auty, ale musím říct, že mě nebaví slézat z kola v některých místech v lázních," sdělila například Alena Šůstková. „Těším se, až bude stezka opravená, protože některé její části nejsou obzvlášť pro bruslaře příliš příjemné na ježdění," dodala.

To potvrdila i starostka městyse Pozlovice Olga Tkáčová, na jejichž katastru se nachází část stezky.

„Hlavně pro in-line bruslaře je jízda až zdraví nebezpečná," přiznala.

Záměr obou radnic kvitují i další lidé. „Je to super, protože takhle budeme mít aspoň více možností, jak si kvalitně zajezdit," vítá snahu Martin Coufalík.

Podle starosty Luhačovic Františka Hubáčka se rekonstrukce takzvané Jurkovičovy aleje uskuteční od začátku září do konce listopadu. „Měla by stát asi devět milionů korun. Patnáct procent půjde z našeho rozpočtu, na zbytek se nám podařilo získat dotaci z EU," uvedl.

V plánu je i nové osvětlení a lavičky. „Důležité je, že to samé provedou ve stejné době i Pozlovice na svém katastrálním území, a dojde tak k celkové rekonstrukci této důležité spojnice mezi Luhačovicemi a přehradou," dodal Hubáček.

Luhačovice mají ve svém projektu i nový most a úpravu části bezprostředně navazující na lázeňský areál. „Náš projekt řeší úsek od hráze přehrady po bývalý areál Golf, dnes nově prezentovaný jako Luhapark," vysvětlila.

Pozlovická část stezky má stát zhruba šest milionů korun. I zde se podařilo získat 85 procent z EU.

ROMAN BUČEK