Zatím jedinou omezenou provozovnou je Star Club na Kútech, který je ovšem momentálně mimo provoz. Malenovická lokalita Belveder měla ve vyhlášce figurovat ihned po jejím schválení, nakonec se ovšem radnice rozhodla podmínky projednat s představiteli komise místní části.

Místní část souhlasí

„Na společné schůzce jsme se od předsedy malenovické komise místní části dozvěděli, že s omezením otevírací doby podniků v lokalitě souhlasí. S podnikateli se ještě setkáme na jednání, ale počítáme s tím, že se otevírací doba těchto restaurací a hospod omezí do 24. hodiny přes týden a do 2. hodiny ranní o víkendu," potvrdil náměstek primátora Ondřej Běták.

To potvrdil i předseda Metoděj Kozák. „Komise odhlasovala souhlas s touto přílohou k vyhlášce. Město tak má nyní možnost podniky, které ruší malenovické obyvatele, omezit," sdělil předseda komise místní části Malenovice Metoděj Kozák.

Náměstek Ondřej Běták ještě dodal, že radní hodlají návrh na zařazení přílohy s lokalitou Belveder předložit zastupitelům. Ti se k hlasování o ní ale asi dostanou až v listopadu.

„Do zářijového termínu zasedání bychom to pravděpodobně nestihli, a tak to nachystáme na to další. Pro zmíněné podniky by tak omezení platilo někdy od půlky listopadu," vysvětlil Běták.

Radnice kromě lokality Belveder řeší také další podněty obyvatel. Aktuálně se jedná například o ruch okolo podniku Masaro, který se nachází od Belvederu pouze o ulici výše. „Měli jsme několik stížností od obyvatel, a tak se s panem Bětákem opět sejdeme zhruba za 14 dní a budeme to řešit," dodal předseda Kozák.