Nápor aut čeká až do října část Baťov

„Omezení pro veškerou dopravu potrvá odhadem do konce října. Objížďka v obou směrech povede přes otrokovickou část Baťov, nákladní doprava bude svedena na dálnici. Na tu se napojí v Hulíně a sjedou na sjezdu v Otrokovicích,“ informoval šéf zlínské správy ŘSD Karel Chudárek. Délka omezení záleží podle něj mimo jiné na počasí.

„Most je už nutné opravit, je třeba vyměnit betonovou konstrukci, která drží další silniční vrstvy,“ doplnil.

Zvýšená doprava během půl roku tak hlavně potrápí obyvatele Baťova.

„Obyvatelé této lokality se budou muset obrnit trpělivostí. Uvědomujeme si, že most je nezbytné opravit, což se promítne bohužel do frekvence aut,“ konstatovala mluvčí radnice Romana Stehlíková.

Dokončovací práce na rekonstrukci mostu mají trvat až do poloviny příštího roku, ty už ale dělníci provedou za provozu. Představa půlroční uzavírky už teď šoféry děsí.

„Je to blbé, ale co naděláme. Všichni řidiči se teď budou štosovat přes Baťov, vlivem toho tak často určitě bude ucpaný kruhový objezd s výjezdy směrem na Barum nebo do středu Otrokovic,“ posteskla si Renáta Nelešovská, která pracuje v Tlumačově a často odtud jezdí do sousedních Otrokovic.

Objet uzavírku je možné i odbočením na tlumačovskou část Skály, projet kolem čerpací stanice a vyjet zpět na hlavní silnici. Cesta je tam ovšem užší.

Dopravu ve městě už teď přitom několik dní ještě ztěžují práce na mostě u tamní Městské polikliniky. Provoz je však v obou směrech zachovaný po celou dobu oprav, které potrvají rovněž do října.

Ilustrační foto
Úchyl na veřejnosti? S jarem se objevují první případy