„Stala se z toho láska, která mě doteď neopustila," přiznává Eva Krvačná.

Od loňského roku působí coby jeho instruktorka v jednom zlínském klubu a jak sama říká, věnuje tomu strašnou spoustu času. Pořád je to však pro ni jenom koníček.

„Tanečníci mají samé modřiny na těle, jelikož v mnoha prvcích je na tyči drží jen jejich tělo. Vy se pověsíte třeba za loket, koleno, obejmete tyčku podkolenní jamkou, to vás na ní drží. Proto říkám, že je to těžký, náročný a tvrdý sport," vysvětluje instruktorka.

Těší ji, že pole dance je v poslední době velkým trendem, lidé o něm hodně mluví a spousta děvčat se jej nezdráhá vyzkoušet, a to i přes všechny modřiny a obrovskou bolest. Té se ze začátku nevyhne nikdo.

„Trošku se pak vlivem tohoto cvičení změní tělo, nemáte moc podkožního tuku, naopak máte svalovinu," podotýká Eva Krvačná.

Naučit se jej ovšem může i muž, zrovna v těchto dnech coby instruktorka učí jednoho začátečníka. Jsou to však prý výjimečné případy. Pole dance je většinou dámská záležitost.

„Jsem zvědavá, jak mu to půjde. Muži mají tělo samozřejmě jinak stavěné, takže některé náročnější prvky by jim měly jít dříve než nám ženám. Oni mají sílu, v tomto směru to proto mají jednodušší. Hůře na tom zase na druhou stranu mohou být s flexibilitou, ladnějšími pohyby. Každý je ale individualita," podotýká instruktorka.

Evě Krvačné se tanec u tyče vždycky líbil, jakmile se z toho začal stávat trend, rozhodla se jej vyzkoušet. Jako dítě se chtěla věnovat gymnastice, ale ze zdravotních důvodů nakonec nesměla.

„Tento sport mi přijde stejně náročný, byla to pro mě obrovská výzva," vzpomíná. A jelikož kromě zaměstnání a instruktorství chodí ještě na jógu, doma už necvičí, není na to čas.

„Nejkrásnější na pole dance je, když vidím hvězdičky v očích holek, kterým se to podařilo. V tom bych chtěla i do budoucna pokračovat," dodává Eva Krvačná. 

Eva KRVAČNÁ, instruktorka pole dance, Zlín

  • Věk: 32 let
  • O mojí činnosti: Pole dance je hodně náročný volnočasový sport.
  • Oblíbený citát/ životní motto: Dělej to, co miluješ a miluj vše, co děláš.
  • Záliby a koníčky: Sport, kultura (různé koncerty, divadlo), muzika.
  • Můj sen: Zůstat pořád taková, jaká jsem, dělat to, co mě baví, mít to ráda, umět naučit druhé lidi třeba pole dance.