Slavičínský zámek, který se tak stal Zámkem Wichterle, nabízí nejen hotelové služby, ale i wellness a pivní lázně. „Přemýšleli jsme o tom už před více než patnácti lety. Celou tu dobu jsem chtěl zámek přetvořit na dominantu města. Je to nádherná nemovitost,“ vysvětlil Roman Machala s tím, že byla nutná rozsáhlá rekonstrukce doslova od základů po střechu.
Zámek nyní nese jméno po původních majitelích. Rodina Wichterle byla pro své podnikatelské počiny přirovnávána k rodině Baťů. Hotel a pivní lázně na Zámku Wichterle nabízí hostům ubytování ve 20 pokojích. Každý pokoj je jinak vybaven, a to pod taktovkou Lenky Machalové.
„Pohrává si s detaily. Její kreativita je všude vidět,“ ocenil Machala.

Podle něj je prostor zámku laděn v barokním i moderním stylu. Lenka Machalová si pak vysnila i kavárnu, pro kterou se našel prostor na terase. Tu nechali majitelé po obvodu zasklít, aby byla celoročně přístupná. Nově vznikla malá cukrárna, kde Lenka Machalová tvoří skvělé zákusky.
„Pohrává si s tím. Zákusky z vlastní tvorby jsou krásná záležitost,“ usmívá se Roman Machala nad uměním své ženy.
Dříve k celému panství patřila pila, statek, lesy i polnosti. A také pivovar. Ten místní podnikatel oživil.
„Naše spolupráce s Pivovarem Hrádek Slavičín se přímo nabízela. Pivovar vaří speciální pivo pro naše pivní lázně. Díky tomu máme pivo, které nikde nekoupíte,“ prozradil Machala.

Pivo dostalo název Hugon na počest jednoho z bývalých majitelů zámku Adalberta Hugo Rennera. V lázních mohou návštěvníci zažít pivní relax v modřínových vanách umístěných ve sklepeních.
„Pivo ale můžete ochutnat i na čepu. Máme spodně kvašený světlý dvanáctistupňový ležák,“ doplnil majitel zámku.
Novinkou je unikátní služba, a to dovoz hostů do pivních lázní.
„Lidi dovážíme autem z okruhu 50 kilometrů. Máme 20 pokojů a jsme schopni naplnit ze dvou třetin kapacitu wellness. Zbytek řešíme tak, že sem lidi dovezeme a poté je odvezeme domů. Slavičín leží mezi Vsetínem, Trenčínem, Uherským Hradištěm, Uherským Brodem a Zlínem. Tam všude zajedeme pro klienty. Ti u nás projdou celou zámeckou procedurou včetně večeře. Stráví zde tři, čtyři hodiny. Je to je takový balíček, který jsme proti původním poskytovaným službám rozšířili,“ přiblížil Machala.

K odpočinku a relaxaci patří bezesporu i výtečná kuchyně.
„Chceme fungovat na regionální bázi, ať jde o pivo, dodavatele surovin či dárkové předměty v recepčním obchůdku,“ vyzdvihuje majitel hotelu.
„Chceme držet stabilní vysokou kvalitu napříč vším, co nabízíme. Po dvouletém provozu na základě zpětné vazby od hostů jsem přesvědčen, že se díky skvělému týmu můžeme pyšnit nejen krásnými gastronomickými zážitky,“ usmál se majitel zámku.