„Získat dotaci třicet milionů korun je velký úspěch. Ukázalo se, že naše žádosti byly velmi kvalitně připravené," je rád radní Josef Novák.

Dodal, že dvacet milionů korun ze získané dotace je určených na pokrytí asi dvou třetin nákladů na stavbu cyklostezky mezi Zlínem a Otrokovicemi.

V říjnu má začít výstavba úseku Louky - OBI - Malenovice, zahrádky.

„Naváže na už postavenou cyklostezku, která vede podél řeky Dřevnice od Intersparu k mostu v Loukách," upřesnil projektový manažer oddělení koordinace projektů magistrátu a městský cyklokoordinátor Martin Habuda. Práce budou hotové ke konci listopadu, v tomto případě budou použity i prostředky ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Vykupují pozemky

Ve zbývající asi tříkilometrové části směrem na Otrokovice se nyní řeší zejména výkup pozemků.

„O několik výkupů se ještě musíme postarat a uvidíme, jak složitá jednání nás čekají. Pokud ale půjde vše hladce, z naší strany bychom mohli být hotovi na konci roku 2014," dodal náměstek primátora Jiří Kadeřábek.

Úsek z Lešné na Lukov měří bezmála kilometr a půl a náklady se vyšplhají na částku 11,2 milionu korun. Většinu pokryje opět dotace.

„V současné době máme zpracovanou projektovou dokumentaci k této stavbě, před dokončením jsou jednání s majiteli potřebných pozemků," sdělil Josef Novák.