Po zimní přestávce se znovu otevře okénko unimobuňky a provoní okolí čerstvými zákusky nebo trhaným masem. Stane se tak v sobotu 18. května. Otvírací doba bude opět víkendová, tedy v sobotu od 13 do 19 a v neděli od 13 do 18 hodin.

A zákazníci se mohou těšit na oblíbenou klasiku. Trhané vepřové sous-vide se salátem coleslaw, trhané hovězí sous-vide s okurkou a cheddarem nebo sýrovou topinku od Romana Jarcovjáka.

A také na sladké pokušení, jako je pistáciový věnec, malinové překvapení, křehké kremrole se sněhem, zákusky pro vegany či lidi s bezlaktózovou dietou, které připravuje manželka Romana Jarcovjáka Aneta.

„Novinky budou v průběhu roku, na otvíračku připravíme to, co u nás mají lidé nejraději,“ říká nadšená pekařka a maminka ročních dvojčat Aneta Jarcovjáková.

Bistro Kudlov u Zlína.Bistro Kudlov u Zlína.Zdroj: se svolením Anety a Romana Jarcovjákových

Přiznává, že péče o děti je náročná, ale naštěstí jí velmi pomáhá rodina. „Je pravda, že chceme s manželem trávit čas s dětmi, a proto není tolik prostoru na objednávky jako dřív,“ podotýká.

Zároveň se ale snaží rodinu a práci co nejvíc skloubit. „Pečení mě moc baví, je to svým způsobem při dětech i takový relax,“ dodává Jarcovjáková.

Stopa medvěda hnědého. Ilustrační snímek
V okolí Zlína se pohybuje medvěd, potvrdili policisté. Našli jeho stopy

Bistro na pomezí Zlína a Kudlova je oblíbenou zastávkou místních na nedělní procházce, ale díky poloze na cyklostezce je také cílem výletníků ze širokého okolí. Ti posedávají na dřevěných paletách téměř u lesa, usrkávají pivo a sledují cvrkot.

Pokud si nechají návštěvu až na odpoledne, může se stát, že žádná dobrota od manželů Jarcovjákových už na ně nezbude. Často jsou ještě před koncem dne doslova vyjedení do poslední topinky.

Kudlovské Bistro objevil už v roce 2017 Lukáš Hejlík, který jej zařadil do své gastromapy. A z unimobuňky v lese, ke které nevede asfaltka, se stal přes noc doslova hit.