V rámci oslav výročí vzniku Československa zde bude také vysazeno 28 lip, které vytvoří takzvaný bosket útvar, kdy jsou dřeviny pěstované tak, že se vzájemně propojí větvemi.

„Původně jsme uvažovali o tom, že vysadíme sto lip, ale tak velký prostor bychom jen těžko hledali. Navíc číslo 28 má také svou jasnou symboliku, protože 28. října vzniklo Československo,“ vysvětlil Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro oblast životního prostředí.

Nová podoba tohoto prostranství lidem poskytne odpočinkový prostor s lavičkami. V novém mlatovém povrchu budou navíc zabudovaná svítidla, díky kterým místo vynikne i ve tmě.

Práce na úpravě plochy vyjdou na 3,5 milionu korun. Mimo úpravu zeleně se chystají i další práce, půjde především o rekonstrukci chodníků. Úpravy se dočká i samotné parkoviště pod rekonstruovaným obchodním domem Prior. Chystá se výměna povrchů a změna rozmístění parkovacích stání.

Plocha bude nadále využívána pro parkování, počet stání zůstane podobný jako dřív. Zřetelněji vymezený bude prostor pro chodce.

Výtvory sprejera na několika fasádách domů ve Zlíně.
Zlínský Pirát ničil fasády. Odstoupil z kandidátky a skončil ve straně