„Velká část pochází z Brna, odkud festival pochází. Máme tu ale i burgrárnu z Frýdku – Místku, Hradce Králové či Frýdlantu nad Ostravicí,“ řekla za pořadatele Petra Tomanová. A kdo neholduje burgerům, mohl si dát třeba grilovanou zmrzlinu nebo sladkou pochutinu Los Churros s belgickou čokoládou.

„Zájem by ale mohl být trochu větší. Lidi tu nejsou tak hladoví,“ zhodnotila první dva dny festivalu Tomanová.

Svůj díl viny na tom má zcela jistě i počasí, které pořadatelům po celý pátek a sobotu příliš nepřálo. Stěžoval si na něj i Rudolf a Marek z ostravské burgrárny Angel Grill.

„Lidé moc nechodí. Když ale přijdou, tak si naše burgery pochvalují,“ svěřuje se Rudolf.

Zdroj: Deník/Jakub Omelka

Jejich Angel Grill slaví na zdejším festivalu úspěch. V roce 2019 se v anketě uspořádané mezi návštěvníky zlínského festivalu umístila ostravská burgrárna na druhém místě.

„Snažíme se s lidmi komunikovat. Přijít k nim blíž. Ale lidi jsou tady ve Zlíně takoví jiní. Tolik se neusmívají, nemluví,“ říká smutně Rudolf.