Dvaačtyřicetiletého Ostravana poté obvinila z ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti, hrozí mu až osm let.

Mělo by údajně jít o jednoho z větších dodavatelů alkoholu. „Probíhají další výslechy, jeho roli musíme rozkrýt," doplnil Jaroš. Policie podle něho podá návrh na vzetí obviněného do vazby. Ve Zlínském kraji tak kriminalisté zatím zadrželi a pak obvinili sedm osob, z toho šest ze Zlínska. Kromě nich podle Jaroše zlínská policie nyní nikoho dalšího v případu závadného alkoholu nezadržuje.

Jako první byl obviněn provozovatel večerky na zlínském sídlišti Jižní Svahy, kde nakupovali alkohol otrávení lidé. Sedmatřicetiletý muž čelí obvinění z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Stíhán je na svobodě, hrozí mu až tři roky vězení. Stejně na tom jsou osmatřicetiletý a o rok starší muž, jejichž obvinění policie oznámila v sobotu.

Další trojici hrozí v případě uznání viny až osm let. Jednapadesátiletý muž, v jehož garáži poblíž sídliště Jižní Svahy ve Zlíně byl nalezen alkohol se škodlivým obsahem metanolu, byl obviněn z ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti, neoprávněného podnikání a porušení předpisu o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Nyní je ve vazební věznici.

Z ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti jsou obviněni i čtyřicetiletý a čtyřiapadesátiletý muž. Soud dnes oba poslal do vazby. Muži zřejmě obchodovali se závadným alkoholem ve větším rozsahu a pravděpodobně se podíleli na jeho dovozu do regionu. Od nich zřejmě vede stopa k muži zadrženému v Ostravě. Trojice, které hrozí tříleté vězení, podle všeho patří v případu mezi „menší ryby", konečné prodejce a maloobchodníky.

Ve Zlínském kraji po otravě metylalkoholem zemřely dvě ženy. V Baťově krajské nemocnici je podle mluvčí Karly Havlíkové nadále hospitalizováno deset osob po požití závadného alkoholu.

SOUVISEJÍCÍ: Nemocnice přijala další 3 lidi s podezřením na otravu, už je propustila