„Mítink škodovek“ se letos konal potřetí a do centra Zlína zamířili účastníci akce z Držkové, kde měli před tím připravený program.

„Oficiálně se akce nazývá Škoda mítink Zlín,“ upřesnil jeden z organizátorů akce Martin Hrabčík s tím, že jejich spanilou jízdu z Držkové zakončilli na náměstí Míru.

„Vystavujeme je zde, aby se tady lidé mohli podívat a vzpomínat,“ vysvětlil důvod plného náměstí škodovek Martin Hrabčík.

Podle něj se tento sraz škodovek koná jednou ročně a akce si získává čím dál víc příznivců.

„Začínali jsme před třemi lety s patnácti vozy, nyní se přidávají i lidé ze Sloveska, letos je jich tady se škodovkami dvacet. Celkem jsme měli přihlášených dvaasedmdesát vozů, proto jsme se rozhodli uspořádat sraz jako větší akci a přijeli jsme i na náměstí Míru,“ doplnil za organizátory Hrabčík.

DEN ZLÍNSKÉHO KRAJE 2017
Den Zlínského kraje táhl i v dešti, navštívily ho stovky lidí

Osmadvacetiletý mladík ze Zlína má také škodovku a nedá na ni dopuastit.

„Je to má srdcovka, strávil jsem na ni hodin a hodin práce. Dostal jsem ji v osmnácti a zadarmo a od té doby mi dobře slouží, jezdil jsem s ní na podobné akce,“ přiznal Hrabčík.

Doplnil, že tyto srazy škodovek ale bývaly daleko a tak se s partou kamarádů, kteří měli stejná auta, rozhodli uspořádat podobnou akci i ve Zlíně.

A i když měly škodovky na náměstí Míru starší datum výroby, bylo vidět, že jejich majitelé si je patřičně hýčkají.

„Dá se kdykoliv spravit na cestě, doslova na koleně,“ smáli se účastníci srazu Pavel Šimáček a Martin Sitek z Prostějova s tím, proč je okouzlily starší škodovky.

„Nejlepší na nich je, jak jsou jednoduché. Potřebujete jen kladivo, šroubovák, kus drátu a opravíte ji všude,“ doplnil je Martin Hrabčík.

„Byli jsme v kině, teď jsme vyšli na náměstí a je tady všude kolem tato nádhera. Překvapilo nás to, ale příjemně,“ usmívali se manželé Vaculíkovi ze Zlína, když viděli plné zlínské náměstí starších škodovek.

Brno 23.9.2017 - finálový galavečer České Miss 2017 v brněnské DRFG aréně.
Zlín slaví. Dvě nejkrásnější dívky jsou ze Zlína