Moje Zlínsko

Prasečí chřipka má další oběť, je jí mladá žena

Zlínský kraj, Praha – Další oběť ze Zlínského kraje si vyžádala takzvaná prasečí chřipka. Nemoci podlehla v pondělí 28. prosince v pražské Thomayerově nemocnici čtyřiadvacetiletá žena. V kritickém stavu tam byla pacientka letecky převezena ze zlínské Baťovy nemocnice před měsícem.

Více čtěte zde

Želechovice se před rokem odtrhly od Zlína a nelitují

Želechovice nad Dřevnicí – Osamostatnění Želechovic od Zlína byla dobrá volba, hodnotí vesměs po roce tamní obyvatelé. Noví představitelé samosprávy nechali opravit chodníky i cestu a lidé prý nyní drží více pospolu.

Více čtěte zde

Vánoce zpomalily šíření chřipky

Zlínský kraj – Ve všech okresech Zlínského kraje už zabíjela takzvaná prasečí chřipka. Na Zlínsku nepřežili nákazu hned dva nemocní.

Více čtěte zde

U přípitku Zlíňané děkovali i připomínkovali

Zlín /FOTOGALERIE/ – Popřát do nového roku, ale i sdělit připomínky přišli 29. prosince občané krajského města na zlínskou radnici primátorce Ireně Ondrové. Magistrát pro ně už poněkolikáté uspořádal tradiční předsilvestrovský přípitek s představitelkou města.

Více čtěte zde

Vyměnit vánoční dárek? Není to prý problém

Zlín – Co s nevhodným vánočním dárkem? Nejjednodušším řešením je zajít do obchodu, kde byl pořízen, a pokusit se jej vrátit či vyměnit. Nikde v platném znění zákona však není zakotvena povinnost prodávajících vracet peníze či měnit bezvadné zboží.

Více čtěte zde

Lidé jsou schopni zapomenout peníze i nákup

Zlínský kraj – Cestoval jsem městskou hromadnou dopravou ze zahrady ve Štípě domů do Zlína. Měl jsem s sebou aktovku s doklady a ještě další dvě tašky. Omylem jsem ale při přestupování nasedl do jiného spoje a musel jsem pak narychlo vystoupit a vracet se pěšky.

Více čtěte zde

Část Malenovic je nově osvícená

Zlín – Větší rozhled i bezpečnost zajišťují za tmy obyvatelům zlínské části Malenovice nová světla. Za devět nových lamp zaplatil magistrát bezmála šest set tisíc korun. Osvěcují asi čtyři sta padesát metrů ulice Tyršova.

Více čtěte zde

Zlíňané, nominujte nejlepší sportovce!

Zlín – Poslední dny mají Zlíňané na to, aby nominovali na ocenění nejlepší místní sportovce a kolektivy. Své návrhy mohou posílat do 5. ledna na odbor školství, zdravotnictví, mládeže a tělovýchovy zlínského magistrátu.

Více čtěte zde

Černá kronika

Muž utíkal na vlak a zkolaboval

Otrokovice – Velice nešťastně skončila v úterý 29. prosince ráno cesta pro dvaasedmdesáti­letého muže. Když utíkal v Otrokovicích na vlak, zkolaboval a život už mu nevrátila ani včas přivolaná lékařská pomoc.

Více čtěte zde

Rozlícená žena urvala strážníkům stěrač

Zlín – Značně rozveselenou skupinku čtyř žen potkali zlínští strážníci v sobotu 26. prosince v nočních hodinách. Dámy totiž nebylo možné přeslechnout. Na ulici Santražiny hlasitě křičely a zpívaly. Když je však hlídka upozornila, že ruší noční klid, jedna z nich utrhla ze vzteku na služebním autě stěrač.

Více čtěte zde

Volal dokola na linku 158, skončil v léčebně

Zlín – V psychiatrické léčebně v Kroměříži skončil v pondělí 28. prosince čtyřiapadesátiletý muž ze Zlína.

Více čtěte zde

Poberta se vyřádil na stěně obchodního centra

Zlín – Škodu přibližně za pětašedesát tisíc korun napáchal sprejer, který pomaloval v centru Zlína celou stěnu nákupního střediska.

Více čtěte zde