„Paní Vodičková přišla do porodnice na Nový rok o půl sedmé odpoledne a před čtvrtou hodinou ranní již s malým Antonínem odcházela domů. Oba jsou v pořádku,“ informovala Marcela Henčlová, primářka Gynekologicko-porodnického oddělení KNTB.

Malý Toníček je třetím dítětem, které se narodilo v Krajské nemocnici Tomáše Bati v novém roce 2022. První miminko v KNTB přišlo na svět na Nový rok třicet minut po sedmé hodině ranní Daně Hižnajové z obce Bařice-Velké Těšany na Kroměřížsku a jmenuje se Tomáš. Vážil 3130 gramů.

Karolína je druhým dítětem narozeným letos ve Zlínském kraji. Přišla na svět v Uherskohradišťské nemocnici 1. ledna ve čtyři hodiny ráno. Váží 2,68 kg a měří 49 cm.
Hugo, Karolínka a Tomáš. Ve Zlínském kraji se narodila první letošní miminka

Toníčka předběhla i holčička Emily. Narodila se devět minut po půl osmé večer mamince Nicole Pučové, která pochází z Nedašovy Lhoty na Zlínsku. Holčička vážila 2680 gramů.

Poslední den roku 2021 se ve zlínské nemocnici narodily čtyři děti. Silvestrovský den přivítal samé holčičky. Poslední z nich spatřila světlo světa sedm minut po 23. hodině.

Devět holčiček a sedm kluků se pak narodilo během vánočních svátků, sedm z nich přišlo na svět na Štědrý den.

„Celkem u nás v roce 2021 přišlo na svět 2254 miminek, z toho 39krát to byla dvojčátka,“ doplnila Marcela Henčlová, primářka Gynekologicko-porodnického oddělení KNTB.