Tyto posilové spoje zajistí dopravu žáků v především v ranních časech před začátkem vyučování, ale v některých případech i po obědě na konci předpokládané vyučovací doby. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí společnosti Vojtěch Cekota.

Spoje budou vypraveny na linkách 5, 8, 13, 32, 55 a 90. Zvláštní posilový školní spoj pojede také pro Základní školu Dřevnická v trase přes Příluky a Jaroslavice a pro ZŠ Mikoláše Alše v trase Prštné – Louky – Podhoří.

„Situace je pro nás složitá, protože nemáme přesné informace o počtu žáků a časech, ve kterých budou mít vyučování nebo pojedou domů. Spolu s městy se ale o děti určitě postaráme, aby se bezpečně dopravily do školy i zpět. Jednali jsme o tom s řediteli škol i se zástupci radnice,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Pracovníci DSZO si pořizují i vlastní průzkumy obsazenosti současných spojů a jsou připraveni reagovat operativně na situaci, pokud by někde rozsah dopravy nestačil.

Teplárna Otrokovice
Otrokovická teplárna ukončila topnou sezonu. Letos dříve než před rokem

S jízdními řády se žáci mohou seznámit na internetových stránkách www.dszo.cz a také ve svých školách.

DSZO upozorňuje na několik časových změn v odjezdech školních spojů v porovnání se standardními jízdními řády, které platily pro pracovní dny:

• školní spoj z Prštného pojede v 7:08 (standardně v 7:15),

• školní spoj z Příluk-Za Kapličkou pojede v 7:25 (standardně v 7:35),

• školní spoj k ZŠ Trávníky pojede ze Štěrkoviště v 7:20 (standardně v 7:13) nejprve na zastávku Kvítkovice-náves a až poté ke škole, odpolední spoj pojede od školy ve 13:13 (standardně v 13:07) nejprve na zastávku Kvítkovice-náves a za 3 minuty pokračuje na Štěrkoviště.

ANKETA DENÍKU: ČEŠI V POHYBU
Kvůli mezinárodní situaci letošní prázdniny strávíme převážně v Česku. Deník se rozhodl zjistit, jak chcete letošní dovolenou strávit právě vy a vaši blízcí. Do speciální ankety se zapojily již stovky čtenářů. Zúčastněte se také a pomozte nám zjistit, jak bude léto v Česku vypadat. Stačí do 20. května 2020 vyplnit anonymní formulář, který najdete na adrese www.cesivpohybu.cz.