„Nesmírně si toho vážíme. Je znát, že už se lidé do zoo těšili,“ říká mluvčí zlínské zoo Romana Bujáčková a dodává, že při takovém počasí by za normálních okolností do zoo tolik lidí nedorazilo.

Její slova podtrhovali samotní návštěvníci.

„Ani si neuvědomíte, jak moc vám zoo může chybět, dokud vám do ní nezakážou vstup,“ míní návštěvnice Marie Zapletalová.

„Je celkem zima, zvířátka nejsou všechny venku, ale to nevadí. Až bude teplo přijdeme znovu,“ dodává žena, která přijela s malým synem Adámkem.

„Těšil jsem se nejvíc na lva. Jednoho jsem si i se sebou i přinesl,“ ukazuje Adam na plyšového lva, kterého svírá v jedné ruce.

Zlínské graffiti: umění, nádhera i ohavnosti.
VIDEO: Zlínské graffiti? Umění, krása i ohavnosti. Vyberte, které se vám líbí

Rodina se také zapojila do akce „adoptuj si své zvířátko na víkend“. Jedná se o možnost přispět na chod zoologické zahrady. Za malý poplatek několika set korun si může každý vybrat některé ze 14 zvířat a to si „virtuálně pronajmout“. Tímto způsobem, společně s klasickým sponzoringem, už zoo vybrala neuvěřitelných 20 milionů korun.

„Myslím, že se nikdy nebudeme moci lidem tak moc odvděčit za jejich pomoc,“ děkuje všem přispěvatelům a dárcům Romana Bujáčková.

Stále je třeba myslet na to, že v areálu zoo je třeba dodržovat hygienická pravidla nařízená státem. „Po celém areálu se musíte pohybovat s rouškou, musíte dodržovat rozestupy a neshlukovat se ve skupinkách,“ upozorňuje Bujáčková.

Kapacita omezena
Kapacita zoo je z nařízení vlády omezena. V případě té zlínské to znamená maximální kapacitu 3000 osob. Lístky do zoo lze zakoupit pouze online, pokladny u zoo nejsou v provozu. ZOO doporučuje nakoupit lístky ještě před odjezdem. Člověk se tak vyhne nemilému překvapení, že je vyprodaná kapacita lístků na daný den a do areálu se nedostane. Vstupenky platí jen na daný den. Zoologická zahrada proto doporučuje si pořádně datum zkontrolovat. Aby nehrozilo to, že budete muset čekat před branami zoo, než se uvolní kapacita, prodává zlínská zoo pouze tři tisíce lístků na den.