„Chtěli slavit tak, aby každý den bylo nachystáno speciální překvapení,“ přiblížila mluvčí zoo Romana Bujáčková.


Kromě pravidelných programů, které běžely každý den, v pátek hostům nabídli projekci nového snímku, který byl vytvořen k výročí Zoo Zlín a který mapuje její historii.

„Ve snímku byly poskládány archivní fotografie a k nim byly přiloženy snímky expozic tak, jak vypadají dnes. Poté byl představen dokument z roku 1977, který se podařilo digitalizovat a umožnit jeho projekci. Zval na návštěvu ZOO Zlín a zároveň ukazoval, že chovat exotická zvířata není jednoduché. Film představoval i speciální milníky novodobé historie zahrady od roku 1998 dodnes a také plány do budoucnosti - projekt Karibuni,“ popsala mluvčí Zoo Zlín.

Mládě pandy červené v ZOO Lešná ve Zlíně. Ilustrační foto
Zoo oslaví 70 let. Ze zooparku se vyšvihla mezi elitu

Překvapení podle ní nachystali i pro ředitele zahrady Romana Horského, který v letošním roce slaví pětadvacet let svého působení v Zoo Zlín. Od zaměstnanců dostal dort, který představoval prostor Karibuni, včetně pěti slonů.

„Nachystali jsme mu dokonalou vizualizaci Karibuni, a přidali i speciální logo k 70. výročí zoo. Dárek byl něco jako propojení mezi minulostí a budoucností,“ komentovala událost Romana Bujáčková.

Celé tři dny byl samozřejmostí i bohatý doprovodný program. Oslavy si nenechaly ujít tisíce lidí, jen v pátek jich přišlo přes sedm tisíc. V sobotu mimo jiné zase řádily na nádvoří lešenského zámku děti společně s kouzelníkem Jirkou Hadašem, stovky lidí přihlížely křtinám malého kasuára a publikace Běžci, v neděli pak další tisíce lidí přilákal koncert kapely Fleret.

„Přejeme zahradě další krásné roky, máme ji moc rádi. Chodila jsem tady jako dítě a dnes jsem tu s dcerou a vnučkou, zlínská zoo je čím dál hezčí,“ popřála k sedmdesátce návštěvnice Jana Nováková.

Návštěvníci v ZOO Lešná. Ilustrační foto
200 tisíc lidí už prošlo letos branami zoo. Je to rekord

„Aby zrála jako víno,“ to zase přeje zoo její mluvčí Romana Bujáčková.

„A aby byla krásnější a krásnější. Jsem přesvědčená, že tato cesta je nastavena naprosto skvěle, doufám, že to tak budou vnímat i návštěvníci, protože bez nich by se to nepovedlo. Tak ať má zoo i moře příznivců, “ doplnila.

A co přeje k sedmdesátce Zoo Zlín její ředitel Roman Horský?

„Co nejvíce spokojených zákazníků. To zajistí chod zoologické zahrady, která dnes plní mnoho rolí. Ať už se to týká chovatelských programů, vzdělávání nebo ochrany ohrožených druhů zvířat, či všeobecně životního prostředí. A to bez návštěvníků nikdy nepůjde,“ doplnil ředitel zoo.

Papoušek ara hyacintový
Uprchlík Ara: dobrodruh je zpět v zoo
Napajedelské Svatováclavské slavnosti 2018.
Svatováclavské slavnosti si nenechaly ujít stovky lidí. Podívejte se